top of page

Info trainingen en coaching

Bij deelname aan een mindfulness training bij Mindful Leven Breda of bij het volgen van individuele mindfulness coaching ga je akkoord met de voorwaarden en privacy verklaring van Mindful Leven Breda. 

Training mindfulness (groepstraining)

  • data en prijzen van de mindfulness training

  • Locatie: Club Pellikaan Breda, Bijster 30, 4817 HX Breda

  • Inclusief werkboek en audio 

  • Acht bijeenkomsten van 2 uur en een kwartier 

 

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten met elk een eigen thema.

Aan de hand daarvan wordt de ervaring en kennis van mindfulness steeds verder uitgediept.

We beginnen een aantal bijeenkomsten met het ontdekken van mindfulness, wat is het, hoe oefen je dit en hoe doe je dat in het dagelijks leven. Daarna gaan we dit verdiepen door aan de slag te gaan met mindfulness in de moeilijkere momenten, zoals bijvoorbeeld in tijden van stress.

Ook is er veel aandacht voor het inbouwen van mindfulness in je dagelijks leven, zodat je na de training hier zelf mee verder kunt. 

 

Tijdens elke bijeenkomst is er afwisseling tussen theorie, uitleg en het doen van oefeningen. 

De mindfulness oefeningen zijn je basis voor het ontwikkelen van de 'vaardigheid mindfulness'. Tijdens de training doe je ervaring op met een scala aan oefeningen, waar je ook thuis mee aan de slag gaat. 

Door de theoretische uitleg (ook hierin zit afwisseling tussen een oefening doen, vertellen, visueel materiaal), ontstaat er verdieping van de kennis over de onderwerpen rondom mindfulness en over innerlijke toestanden en patronen, zoals stress/emotie en gedachten. 

Je krijgt oefeningen mee voor thuis. Sommigen kosten tijd, maar anderen doe je gewoon tijdens het dagelijks leven. Op die manier bouw je uiteindelijk een scala aan handvatten op, die je kunt blijven gebruiken, ook na de training. 

Na aanmelding volgt er een intake, telefonisch of via beeldbellen. Het is een gesprekje van zo'n 15 tot 30 minuten waarin we ingaan op reden van deelname, verwachtingen en vragen. Ook als er fysiek of mentaal specifieke klachten zijn, is het goed voor de trainer om dit vooraf te weten.

Tijdens de training is er daardoor meer persoonlijke begeleiding mogelijk. 

Mindful coaching (individueel)

  • De groepstrainingen mindfulness kunnen ook individueel gevolgd worden. Daarnaast is het mogelijk een persoonlijk traject af te spreken naar behoefte. 

  • Tijdstip in overleg

  • Een individueel traject start met een intake. Hierbij spreken we af hoe het individuele traject er verder uit zal zien. 

  • Individueel is ook een specifieke training te volgen, zoals 'mindful ouders', 'mindful zwanger en bevallen' en 'terugvalpreventie bij verslaving'. Dit behelst een basistraining mindfulness, maar informatie en oefeningen zijn specifiek afgestemd op ouderschap/zwangerschap en bevalling/terugvalpreventie. 

  • Je kunt dit ook samen volgen, bijv met je partner of met een goede vriend of vriendin. 

  • Momenteel alleen online coaching of bij jezelf thuis

Vergoedingen

Je ziet tegenwoordig vaak dat een werkgever bereid is om te betalen. Ze hebben vaak een potje voor burn-out preventie, herstel na burn-out en/of vitaliteitsprogramma's. 

Er zijn zorgverzekeraars die vanuit de aanvullende verzekering mindfulness programma's vergoeden. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar. Diane is opgenomen in het kwaliteitsregister (voorheen gecertificeerd cat 1 mindfulness trainer bij de VMBN). Dit wordt verlangd als er sprake is van vergoeding bij de zorgverzekeraar.

Vraag voor de zekerheid altijd na bij je zorgverzekering of de informatie klopt. 

Als je niet kan deelnemen omdat je de kosten niet kan maken in jouw persoonlijke situatie, wil ik je graag tegemoet komen. Ik vind het belangrijk dat de (groeps)training voor iedereen toegankelijk is. Neem in dat geval contact op en dan overleggen we wat in jouw specifieke situatie mogelijk is. 

MELD JE NU AAN 

 

 

 

 

 

Mindful coaching
bottom of page